Hangfürdők és Hangterápiák Pécelen

A csoportos hangfürdők, valamint az egyéni és páros hangterápiák fő célja a stresszoldás és a stressz negatív fizikai, mentális és lelki hatásainak csökkentése.

Életünk során kisebb-nagyobb mértékben, de szinte folyamatosan stressz hatásoknak vagyunk kitéve. Még az óvatos becslések szerint is a betegségek, több mint 90%-a pszichoszomatikus okokra vezethető vissza. A kimerült, napi nehézségekkel küszködő emberek immunrendszere legyengül, az érzelmi és mentális terhek fizikai tünetek formájában jelennek meg a testben.

Hangfürdők

Csoportos hangfürdő – Tusch Gabriella EV.

A hangtálak eredményesen használhatóak a legtöbb olyan betegség gyógyításának a támogatására, amelyek kialakulása a tartós stresszre vezethető vissza. A hangok sajátos hatást gyakorolnak ránk : érzelmeink, hangulatunk befolyásolásán túl hatnak az izomtónusunkra, légzésünkre, pulzusunkra, vérnyomásunkra. A hangtálakkal egybekötött relaxáció közben ellazulnak az izmok, ezzel együtt a tudatunk is megpihen, ez elősegíti a mentális ellazulást. Az érzelmek hatására megváltozik az izomerő, az immunműködés, de még a reflexek is. Ezek a hatások ma már bizonyítottan mérhetőek.

A hangfürdővel a célunk a negatív stressz hatások csökkentése, az elcsendesedés, a harmónia visszaállítása és szervezetünk öngyógyító folyamatainak segítése.

A hangtálfürdők általános pozitív hatásai

A vérnyomás csökkenése, a pulzus változása, az immunparaméterek változása, a légzés javulása, mélyülése, a stressz okozta feszültségek oldása. Az emésztés szabályozása, a stressz okozta fejfájás enyhülése/megszűnése, közérzetjavulás, mentális frissesség, éberség, öngyógyító folyamatok beindulása, békés, nyugalmi állapot, higgadtság érzés, elalvás javulása. Nő a koncentrációs képesség, izomfájdalmak enyhülése/megszűnése, tanulási képesség javulása.

A hangtálfürdőkön a kézzel készült tibeti hangtálak mellett további olyan hangszerek és effekt hangszerek is megszólaltatásra kerülnek (a hangfürdők jellegétől függően), mint pl. a kalimba, esőbot, óceándob, föld/víz/levegő/tűz koshi, ősmorajlás shaker, tojásshaker, angyalhárfa, sámándob.

Egyéni és páros hangterápia

 Egyéni hangterápia – Tusch Gabriella EV.

Az egyéni és páros hangterápia során az egyes hangtálak ráhelyezéses módszerrel a testen is megszólaltatásra kerülnek, így fizikai hatásuk intenzívebb, de akár elfojtott érzelmek is felszínre kerülhetnek. Az érzelmek harmonizálásával, a félelmek oldásával ez a lelkiállapot a testet és a lelket egészségesebb működésre készteti.
A hangtálak hangja ellazít, megnyugtat. Az immunrendszer aktivizálódik, ez pedig stimulálja a szervezet öngyógyító folyamatait.
Az egyéni hangterápia során az egyes aurarétegek tisztítása, a csakrák tisztítása és harmonizálása, továbbá a test energetizálása is megtörténik Hatása intenzívebb a szervezet keringési és anyagcsere folyamataira vonatkozóan.
A mai hivatalos orvostudomány álláspontja szerint az egyéni hangtál kezelés a kiegészítő terápiás elemek közé sorolható. A páros hangterápia segítheti a terápián résztvevők közötti kapcsolatok harmonizálását.

Bármilyen kérdésed, észrevételed van, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vedd fel velünk a kapcsolatot és válaszolunk

 

Hangterápia Pécel: Tusch Gabriella - 06-30-555-4123