Jógaóráink

Hatha, Hatha (vinyásza) flow, Vinyásza Krama, Yin, Goddess Vinyasa Flow (Szakrális Női Jóga) típusú jógaórák Pécelen.

 

 Jógaórák Pécel – Tusch Gabriella EV.

Az egyes jógaóráink főbb jellemzői:
Órarendünkben többféle jógatípus szerepel, de valamennyinek közös jellemzője, hogy növeli az izmok tömegét és megnyúlási képességét, erősíti a csontokat. Növeli az ízületek mozgásterjedelmét és anyagcseréjét. Javítja a keringést, erősíti a szívet és az érrendszert. Átmasszírozza a belső szerveket, növeli a légzés hatékonyságát. Serkenti a belső elválasztású mirigyek működését. Kiegyensúlyozza a szimpatikus és a paraszimpatikus idegrendszer működését.

Hatha típusú jógaórák

A „ha” napot, a „tha” holdat jelent. Az erő és a harmónia jógája, komplex mozgás és filozófiai rendszer. Nagy hangsúlyt kap benne az egyes jógapózok helyes kivitelezése, légzéssel történő összekötése a legoptimálisabb fizikai hatások elérése érdekében.

Hatha (vinyásza) flow típusú jógaórák

Ezeken az órákon a gyakorlás ritmusa valamivel gyorsabb. Az ászanákat nem tartjuk ki hosszan, a figyelem áthelyeződik az áramlásra, a légzésre és magára a mozgás folyamatára. Az áramló mozgás segíti a befelé figyelést, a gyakorlásban történő elmélyedést, ezáltal feltölt és pihentet is egyben. A vinyásza típusú gyakorlásoknál a gyakorló az egyik ászanából a másikba a légzés és a mozgás meghatározott rendszerének segítségével jut el.

Vinyásza Krama típusú jógaórák

Ezek az órák azoknak szólnak, akik már jártasak a hatha-jóga gyakorlásában, és ismereteiket szeretnék kiszélesíteni a tradicionális vinyásza típusú gyakorlásban is. A stílus egyedisége, hogy minden egyes ászanát megadott mozdulatsorral kell felvenni, melynek központi mozgató rugóját az egyenletes és lassú légzés adja.

Yin típusú jógaórák

A yin típusú jógórák során testünk mélyebb szövetein dolgozunk; fascia, kötőszövetek, ízületek, olykor a csontszövetek is. A pózok kevésbé intenzívek, nagyrészt földön ülő és fekvő testhelyzetek vannak. Az egyes ászanákban passzív módon maradunk benne, tartjuk ki őket, és engedjük, hogy a gravitáció végezze a munkát. A yin jóga nyújtja az izmokat, olajozza az ízületeket, táplálja a kötőszöveteket, segíti a keringést, a méregtelenítést, segít az idegrendszer lenyugtatásában, friss életerővel, energiával tölt fel.

Goddess Vinyasa Flow (Szakrális Női Jóga) típusú jógaórák

Ezeken az órákon egy-egy adott női minőséggel dolgozunk tradicionális és örökérvényű tanítások mentén, Kata van Doesselaar útmutatásai és kreatív szekvenciái segítségével, melyeken keresztül felfedezhetjük, megismerhetjük és megélhetjük a bennünk élő különböző női minőségeket.

Amennyiben valamilyen okból nem szeretnél csoportos gyakorláshoz csatlakozni, lehetőséget biztosítunk számodra személyedre szabott, egyéni jógaórára.

 

Bármilyen kérdésed, észrevételed van, a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címen vedd fel velünk a kapcsolatot és válaszolunk

 

Durga Jógaórák Pécel: Tusch Gabriella - 06-30-555-4123